Учасники бойових дій безоплатно можуть отримати профосвіту

Перегляди: 998

Кіровоградський обласний центр зайнятості надає можливість здобути професійну освіту учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни в закладах державної освіти Центру зайнятості.

Про це під час брифінгу в ОВА повідомив заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Згідно з постановою від 15 вересня №984, яка набрала чинності 19 вересня, Кабмін прийняв рішення про проведення протягом двох років експериментального проєкту з організації професійного навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної освіти Державної служби зайнятості. Перечисленим категоріям осіб не потрібно реєструватись, проте необхідно подати документи через Центр зайнятості», - розповів Богдан Стоян.

З його слів, професійне навчання здобувачів освіти організовується для задоволення поточної та перспективної потреби ринку праці або самозайнятості, провадження підприємницької діяльності з урахуванням побажань та професійних потреб здобувачів освіти. Експериментальний проєкт триватиме два роки, проте тривалість навчання визначає навчальна програма.

Згідно з постановою Кабінетів Міністрів від 15 вересня 2023 року №984 «Про реалізацію експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості», джерелами фінансування експериментального проекту є кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Контактний номер Кіровоградського обласного центру зайнятості: (044) 244-94-92