На Кіровоградщині у військовій частині вкрали палива на майже 100 тис. грн

Перегляди: 3448

Начальнику електростанції відділення та командиру електрогазового відділення аеродромно-технічної роти військової частини, а також їх цивільному поплічнику повідомили про підозру у крадіжці паливно-мастильних матеріалів на майже 100 тис. грн.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону у Фейсбуці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, з грудня 2022 року начальник з метою незаконного збагачення організував схему викрадення військового майна, зокрема паливно-мастильних матеріалів, які знаходились на території військової частини. Залучивши до оборудки командира одного з відділень цієї ж військової частини та свого знайомого, у травні 2023 року за хабар в 35 тис. грн вони незаконно відвантажили та продали мешканцю міста Кропивницький 1000 л дизельного пального.

Загалом, правоохоронці задокументували крадіжку 2000 л паливно-мастильних матеріалів на майже 100 тис. грн.

Чоловікам загрожує покарання за ч.2, 3, 5 ст.27, ч.4 ст.410 ККУ за фактом організації, пособництва, викрадення військовослужбовцями іншого військового майна, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.

Наразі командиру електрогазового відділення та його знайомому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 310 тис. 680 грн та 207 тис. 120 грн.