У Кропивницькому поліцейські затримали раніше судимого ґвалтівника

Перегляди: 1477

У Кропивницькому поліцейські затримали раніше судимого ґвалтівника.

Про це повідомили у Поліції Кіровоградської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Судимим чоловіком виявився 32-річний житель Запорізької області, який напередодні звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння аналогічного злочину. Зловмисник погрожував 18-річній дівчині ножем, а після того, як на його дії звернув увагу перехожий, із місця пригоди втік. За годину нападника затримали поліцейські.

Подія сталася в обласному центрі після 4-ої години ранку. Студентка одного з Львівських навчальних закладів, на кілька днів приїхала до Кропивницького, Неподалік залізничного вокзалу дівчина вирішила дочекатися громадського транспорту, щоб продовжити дорогу.

Раптово в темряві до неї підбіг невідомий чоловік у темному одязі із закритим балаклавою обличчям і намагався її зґвалтувати.

У ту хвилину неподалік від місця пригоди вчасно опинився 50-річний кропивничанин Віктор. Чоловік вийшов на спортивну пробіжку, дорогою почув підозрілі звуки, зупинився і увімкнув ліхтар. У цей момент дівчина наважилася вирватися від нападника та чимшвидше побігла в напрямку рятівника, а її кривдник кинувся тікати.

Заспокоївши студентку, Віктор провів дівчину до автобусної зупинки після чого повідомив про пригоду поліцейських.

Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України (за підозрою у скоєнні злочину).

За фактом вчинення злочину розслідується кримінальне провадження, розпочато за ст. 15 та ч. 2 ст. 152 Кримінального кодексу України «Зґвалтування».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.