У Кропивницькому СБУ викрила жінку, яка донатила на армію рф

Перегляди: 2718

СБ у Кіровоградській області викрила кропивничанку, співробітницю державного підприємства, яка фінансово допомогала так званим «днр», «лнр» та окупаційним військам країни-агресорки.

Про це повідомляє СБ у Кіровоградській області у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слідство встановило, що колаборантка була активною підписницею прокремлівських телеграм-каналів, зокрема позитивними реакціями підтримували заклики пропагандистів бомбити Київ, захоплювати укранські міста та вбивати українських дітей.

Крім того, вона переводила криптовалюту на військові потреби окупантів, які анонсували на цих ТГ-каналах.

Загалом колаборантка перевела понад 30 тис. грн на карткові рахунки, вказані на ТГ-каналі «Соловьёв LIVE».

Жінці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.111-1 ККУ (передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, та/або провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора).

Санкція статті передбачає штраф до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.