У Кропивницькому влаштували заходи присвячені Всесвітньому дню ментального здоров'я (фоторепортаж)

Перегляди: 706

Сьогодні, 10 жовтня, у Кропивницькому влаштували заходи під назвою «Стежка до ментального здоров’я» присвячені до Всесвітнього дня ментального здоров'я.

Заходи організували на трьох тематичних локаціях: стадіоні «Зірка», бібліотеці імені Дмитра Чижевського та волонтерський майданчик «Мир 2.0.»

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Існує проєкт «Ти як», який започаткувала перша леді України Олена Зеленська у рамках цього проєкту сьогодні Кіровоградщина проводить масштабний обласний форум «Стежка до ментального здоров’я». На стадіоні «Зірка» можна взяти учать у таких спортивних активностях як біг, швидка ходьба, шахи, дартс, настільний хокей. Так ми хочемо показати, що фізична активність допомагає розвантажитися людині, яка цього потребує», - розповів CBN начальник Управління молоді та спорту Кіровоградської ОВА Андрій Щетина.

У бібліотеці імені Дмитра Чижевського керівниця Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Надія Оперчук прочитала лекцію про ментальне здоров'я та як за ним слідкувати.

А на волонтерському майданчику атмосфери «Мир2.0», можна було взяти участь у майстер-класах, дізнатися корисну інформацію та зробити світлину біля фотозони. Також тут проводили спортивні змагання.

«Сьогодні у нас відбувається захід, який сприяє покращенню ментального здоров’я кожного українця. Підтримка такого здоров’я важлива, бо навіть якщо людина думає, що все добре, то насправді – це тільки захисна реакція. Тут у нас залучили близько 20 локацій», - розповіла адміністраторка закладу «Мир 2.0.» Олена Коротка.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN