Жителя Кропивницького району судитимуть за державну зраду: йому загрожує довічне

Перегляди: 10101

Судитимуть жителя Кропивницького району, який працюючи на оборонному підприємстві Кіровоградщини, передавав секретну інформацію армії рф.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними досудового розслідування, обвинувачений співпрацював зі спецслужбою рф. За завданням ворожої розвідки працевлаштувався на одне з оборонних підприємств Кіровоградщини, щоб збирати та передавати ворогу інформацію про його діяльність.

У червні 2023 року він зробив фото документів щодо господарської діяльності оборонно-промислового підприємства із грифом «таємно» та передав їх через Telegram представнику російської спецслужби. При цьому чоловік усвідомлював, що надану ним інформацію ворог використає для підривної діяльності проти України.

Чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне з конфіскацією майна.

Обвинувачений наразі перебуває під вартою.

Нагадаємо, на початку 2023 року житель Кропивницького району добровільно погодився співпрацювати з представниками спецслужб рф. За завданням ворожої розвідки цілеспрямовано працевлаштувався на одне з оборонних підприємств Кіровоградщини.

Він збирав та передавав через Telegram інформацію про роботу об’єкта вітчизняного оборонпрому.

Агент намагався встановити точну кількість та види іноземного озброєння, які проходили техобслуговування на базі української оборонної компанії контррозвідники Служби безпеки затримали фігуранта «на гарячому», коли він приховано фотографував таємні документи.

За інформацією Служби Безпеки України у Кіровоградській області, фсб завербувала підозрюваного задовго до початку повномасштабного вторгнення рф. У разі успішного виконання ворожих завдань російська спецслужба гарантувала йому своє сприяння у виїзді до рф і отриманні громадянства країни-агресора.