На Кіровоградщині згорів туристичний об'єкт - козацька вежа

Перегляди: 4920

На території Попельнастівської громади у суботу, 7 жовтня, згоріла реконструкція козацької сторожової вежі, яка була туристичним об'єктом.

Про це повідомляють у Facebook-групі «Попельнасте - серце громади».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Туристичний об'єкт має назву «Козацька сторожова вежа на кургані доби неоліту», саме тут розпочинається туристичний маршрут «Попельнасте – степова перлина».

«Саме тут зупиняються туристичні автобуси і мандрівники отримують інформацію про тисячолітню історію курганів та їх використання українськими козаками в якості сторожових і оборонних об’єктів. Саме тут з’ясовується нерозривний зв’язок між нинішніми воїнами ЗСУ, які боронять Україну і нашими героїчними предками.

Туристичні групи з Олександрійщини, Кіровоградської і Дніпропетровської областей, молодь і школярі, музейні працівники і бібліотекарі, завучі з виховної роботи, працівники культури, освіти, медицини, безліч індивідуальних груп ще до початку російсько-української війни мали змогу відчути у Попельнастому тисячолітню історичну дистанцію. Наш маршрут - це активна протидія ворожій пропаганді.

Дуже схоже, що полум’я, яке знищило вежу, принесла сюди не російська ракета чи снаряд... Але за своєю злодійською формою і суттю цей вчинок - демонстративно антиукраїнське діяння!» - зазначили у громаді.

Голова Попельнастівської сільської ради Олег Волянський зауважив, що козацьку вежу будуть відновлювати.