У Кропивницькому в ДонДУВС відкрили тренінговий центр «Виховання доброчесності» (фоторепортаж)

Перегляди: 500

У Кропивницькому в Донецькому державному університеті внутрішніх справ відкрили тренінговий центр «Виховання доброчесності» під патронатом Міністерства внутрішніх справ України та представництва НАТО в Україні.

Ректор ДонДУВС, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, полковник поліції Сергій Вітвіцький під час відкриття повідомив, що основна місія центру – просвітницька, полягає у сприянні розвитку та пропаганді доброчесного світогляду серед працівників МВС, підвищення розуміння доброчесних принципів та стандартів поведінки, яких повинні дотримуватися працівники системи МВС.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перша презентація центру відбулася 7 вересня на Круглому столі Одеського державного університету внутрішніх справ «Особливості виховання доброчесності у секторі безпеки та оборони під час воєнного стану в Україні».

"Ідея навчання полягає у тому, що слухач ознайомлюється з лекцією, переглядає підготовані відеоматеріали, проходить вхідне тестування, а вже потім залучається до офлайн-навчання, де застосування різних тренінгових методів дозволяють більш глибоко засвоїти теоретичний матеріал", - розповів Сергій Вітвіцький.

Начальник Управління запобігання корупції Міністерства внутрішніх справ України Анатолій Фодчук зазначив, що тренінговий центр у першу чергу буде спрямований на роботу із працівниками системи МВС подібно підвищенню кваліфікації, але він також буде мати навчальні програми для того, щоб була можливість включати у процес курсантів.

"Для нас, для нашої програми та взагалі НАТО освіта та навчання доброчесності є вектором змін на краще, є складовою для антикорупційної діяльності інституцій у сферах безпеки й оборони. Щобільше, боротьба з корупцією вимагає комплексного та всеохопного підходу, а освіта й навчання є частиною цього процесу", - сказала координаторка Програми НАТО - Україна з виховання доброчесності Представництва НАТО в Україні Марина Когут, доєднавшись до заходу онлайн.

На захід також завітали представники місцевої влади, керівництво та викладачі ДонДУВС.

Першу лекцію для слухачів центру на тему «Виховання доброчесності в сучасних умовах» провів Анатолій Фодчук.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.