У Кропивницькому попрощались із загиблими воїнами (фото)

Перегляди: 8051

Сьогодні, 13 жовтня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни попрощались зі старшим лейтенантом Юрієм Міщуком та солдатами Сергієм Ткаченком, Сергієм Шпудейком, Юрієм Бадехою та Едуардом Слюсаренком.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада в Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Юрій Міщук народився 14 квітня 1996 року в селі Новомиколаївка Скадовського району Херсонської області.

У 2014 році закінчив Херсонський професійний ліцей зв’язку та поліграфії.

У 2021 році отримав кваліфікацію розвідника-спецпризначенця в Одеській військовій академії. У липні цього ж року вступив до лав ЗСУ, служив в 3-у полку спецпризначення імені Святослава Хороброго.

Воїн загинув 7 вересня 2022 року поблизу Балаклії Харківської області під час виконання бойового завдання. У Юрія залишилась дружина.

Сергій Ткаченко народився 21 січня 1983 року у Кропивницькому. Закінчив місцеву школу, здобув професію автослюсаря. Згодом пройшов строкову службу, після якої працював водієм на приватному підприємстві.

26 лютого 2022 року Сергій добровольцем вступив до лав ЗСУ. Служив у складі мотопіхотної бригади в Донецькій області.

Сергій загинув 22 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Григорівка Донецької області.

В нього залишились мама та донька.

Сергій Шпудейко народився у Кропивницькому 18 липня 1981 року. Закінчив школу №10 та будівельний технікум, вищу освіту здобув у Центральноукраїнському національному технічному університеті. Працював у будівельній сфері.

У листопаді 2022 року Сергія призвали до лав ЗСУ, служив стрільцем-помічником гранатометника та брав участь у боях на Херсонському і Донецькому напрямках, був поранений.

Воїн загинув 2 жовтня на Луганщині, поблизу Макіївки.

У Сергія залишилися батьки та брати.

Юрій Бадеха народився 7 листопада 1987 року в Кропивницькому. Навчався в школі №17, пройшов строкову службу, працював будівельником та у сфері охорони.

Чоловіка мобілізували у грудні 2022 року, служив стрільцем-санітаром на Запорізькому і Харківському напрямках.

Юрій загинув 6 жовтня 2023 року в Куп’янському районі Харківської області.

В нього залишились батьки, сестра та племінники.

Едуард Слюсаренко народився 7 серпня 1968 року в Кропивницькому. Навчався у школі №22, що у селищі Гірничому, потім вивчився на автокранівника.

Після проходження строкової служби у прикордонних військах, одружився, виховував сина та працював за фахом. Останні 10 років працював на ТДВ “Ятрань”.

24 лютого 2022 року Едуард добровольцем приєднався до лав ЗСУ. Служив гранатометником, брав участь у боях за Новотошківку, Сіверськодонецьк Луганської області, Херсонщину.

Під час артобстрілу отримав поранення. Після реабілітації обороняв Бахмут. Нагороджений відзнакою “Золотий хрест” та відзнакою 9 окремого стрілецького батальйону.

Едуард загинув 2 жовтня 2023 року у боях за Макіївку Луганської області.

У нього залишились батьки, дружина з сином. Був дідусем.

[caption id="attachment_168561" align="alignnone" width="640"] Фото: Кропивницька міська рада[/caption]

[caption id="attachment_168542" align="alignnone" width="640"]  [/caption]