На Кіровоградщині зросла захворюваність на коронавірус, епідситуація щодо грипу та ГРВІ стабільна

Перегляди: 1418

На минулому тижні за медичною допомогою з приводу ГРВІ до медичних установ області звернулися 4123 жителів, серед них 61% - підлітки та діти до 17 років.

Про це CBN повідомила керівниця Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Надія Оперчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У вірусологічну лабораторію нашого центру впродовж тижня надіслали шість зразків дослідження на грип від хворих із симптомами гострих респіраторних вірусних інфекцій. Віруси з грипом не ідентифіковані, і ми не відмічаємо циркуляцію вірусів грипу на Кіровоградщині. Рівень захворюваності на ГРВІ не перевищує значення епідемічного порогу», - розповіла Надія Оперчук.

За словами лікарки, з 1 жовтня розпочали активне щеплення протигрипозними вакцинами. Уже щепили 255 осіб – це була переважно корейська вакцина «Джісі Флю». З них медичного персоналу – 162 особи, також одна дитина віком від шести місяців до 5 років, п'ятеро осіб віком понад 65 років.

Від грипу є вакцини в аптечній мережі. Їх можна за попереднім замовленням: вакцина - корейська «Джісі Флю» та французька «Ваксігрип».

Надія Оперчук також розповіла, яка ситуація зараз на Кіровоградщині щодо захворюваності на коронавірус.

«Уже другий тиждень поспіль ми відмічаємо підвищення реєстрації випадків коронавірусної хвороби. За минулий тиждень зареєстрували 37 випадків, за попередній їх було 32, а за тиждень до того - 14. Із 37 випадків ковіду, 26 зареєстровані - у Кропивницькому, у Знам’янці - 4, інші випадки по інших адміністративних територіях. За останні сім днів зареєстрували один летальний випадок ковід, помер 71-річний чоловік із Новоукраїнської територіальної громади, він був не щеплений», - розповіла Надія Оперчук.

Надія Оперчук нагадала, що надійним способом та захистом від ковіду є вакцинація. Станом на 1 жовтня в області є вакцини CoronaVac, Pfizer, Johnson.