Керівник кропивницької благодійної організації під виглядом волонтерів вивозив за кордон ухилянтів

Перегляди: 5625

Керівник благодійного фонду разом зі спільниками переправляв військовозобов'язанних за кордон під виглядом водіїв, які везуть гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, схему організував директор благодійного фонду, що функціонує у Кропивницькому. До незаконної діяльності залучив жителя Києва, який є представником ще однієї благодійної організації.

«Благодійники» пропонували військовозобов'язаним виїхати за межі країни під виглядом водіїв, які перевозять гуманітарну допомогу та різноманітні вантажі для потреб армії. Для цього псевдоволонтерів реєстрували у системі «Шлях». Це давало чоловікам право безперешкодно виїхати з України під час воєнного стану. Вартість такої «послуги» становила від 3300 доларів США, суму ухилянти сплачували у кілька траншів.

Викрили учасників схеми під час передачі частини коштів.

Наразі слідство встановлює повне коло осіб, причетних до зазначеної оборудки. Також перевіряються й особи, які у такий спосіб виїхали за межі України.

Готується повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів.