У Кропивницькому економіст Ярослав Романчук представив книгу про розвиток української економіки (фото)

Перегляди: 833

Сьогодні, 17 жовтня, у пресцентрі CBN економіст Ярослав Романчук презентував книгу «Новий захід. Українська мрія».

Наклад книги становить близько 2 тис. примірників, перший тираж вийшов друком у травні 2023 року, а у червні у Києві відбулася його презентація. Згодом з'явилася ідея провести тур Україною. Кропивницький став чотирнадцятим обласним центром, у якому презентували книгу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Книга «Новий захід. Українська мрія» містить докладний план, як перетворити Україну на процвітаючу та успішну країну. Ярослав Романчук сформував системні пропозиції щодо трансформації економіки України на аналізі основних моделей економічного зростання та практики реалізації реформ у країнах, що розвиваються.

«Чому книга називається "Новий Захід"? Це не про географію, це про політичну, громадянську та економічну свободу. І держава повинна розміркувати не більше, як 30% ВВП. Є тільки дві країни світу, які відповідають критеріям: Ірландія та Тайвань. Тайвань є абсолютним лідером, враховуючи, що він біля себе має потужний та авторитарний Китай, котрий хоче його знищити. І як він зробив це, параметри державної фіскальної та гуманітарної політики, цей досвід треба використовувати», - розповів Ярослав Романчук.

Окрім того, економіст вперше провів ретельний аудит економічної політики України з початку 1990-х років з визначенням можливостей та напрямів економічного зростання.

На презентацію книги зібралися представники засобів масової інформації Кропивницького, захід пройшов у формі спілкування письменника з гостями. Також під час презентації книги учасники зустрічі отримали примірники книги, які вони могли підписати на автограф-сесії,проведеній після презентації.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN