У Кропивницькому попрощалися із загиблими військовими (фото)

Перегляди: 5957

Сьогодні, 17 жовтня, у Кропивницькому провели в останню путь Юрія Орєшкова, Сергія Бакаєва, Ігоря Шевченка та Владислава Березу.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Юрій Орєшков народився 14 лютого 1975 року в Кропивницькому. Закінчив школу №1, в 1990 році вступив до професійного ліцею, де здобув кваліфікацію «лицювальник-плиточник». Пройшов військову строкову службу в Севастополі. Працював на підприємстві «Кіровоградолія», потім займався ремонтами автомобілів.

Воювати пішов добровольцем у перші дні російського вторгнення, служив стрільцем-помічником гранатометника. Солдат Юрій Орєшков загинув 9 жовтня на Донеччині, поблизу села Оріхово-Василівка.

Сергій Бакаєв народився 24 січня 1988 року в Узбекистані. Згодом родина перебралася до села Перчунове Піщанобрідської територіальної громади Новоукраїнського району. По закінченню школи вступив до Київської філії аграрного університету при Піщанобрідському ліцеї. Трудову діяльність розпочав в 2006 році трактористом, через рік чоловіка призвали до військ спеціального призначення, служив у Кропивницькому.

У лютому 2023 року Сергій пішов захищати Україну. 9 жовтня молодший сержант, розвідник-оператор загинув в бою неподалік Макіївки Луганської області.

Ігор Шевченко народився 20 березня 1990 року в Кропивницькому. Після закінчення школи №35, здобув кваліфікацію правознавця в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті. Працював у суді.

У грудні 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ, після спеціальної підготовки служив в десантно-штурмовому взводі. Нагороджений відзнаками «Золотий хрест», «За звитягу», відомчою нагородою «Завжди перший».

Командир відділення десантно-штурмового взводу Ігор Шевченко загинув 9 жовтня поблизу Кліщіївки Бахмутського району.

Владислав Береза народився 22 травня 2000 року в Кропивницькому. Після закінчення школи та вищого професійного училища №9, вирішив пов’язати життя з військовою службою в Національній гвардії України.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист України, мав позивний «Боксер». Військовий загинув 11 жовтня поблизу села Урожайне Донецької області.

Попрощалися із воїнами на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.