«Для дітей обов’язковим є проведення щеплень від 10 інфекційних захворювань», - начальниця відділу охорони материнства та дитинства Антоніна Кодрул

Перегляди: 463

Згідно з календарем щеплень, діти обов’язково повинні мати щеплення від 10 інфекційних захворювань.

Про це у проєкті «Нові правила» розповіла начальниця відділу охорони материнства та дитинства, імунопрофілактики управління з розвитку та організації медичної допомоги дорослому та дитячому населенню департаменту охорони здоров’я ОВА Антоніна Кодрул.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Згідно з наказом Міністерства охорони Здоров’я діти повинні бути щепленні згідно з календарем щеплень. Там є 10 обов’язкових інфекцій, від яких дитина повинна мати щеплення. Бо після народження дитина підростає, йде в садок, школу та інститут. Тому вона має бути захищена, якщо усі діти будуть щеплені у свій час, то буде колективний імунітет. Коли дитина народжується то відразу в пологовому отримує два щеплення, а потім є контрольовані щеплення. З рекомендованих є щеплення від вітряної віспи, бо це захворювання висококонтагіозне, якщо з хворою дитиною на віспу будуть контактувати інші діти, то половина з них захворіє. Але це щеплення в календарі не є обов’язкових, його роблять за бажанням батьків», - розповіла Антоніна Кодрул.

Розмову з начальницею відділу охорони материнства та дитинства, імунопрофілактики управління з розвитку та організації медичної допомоги дорослому та дитячому населенню департаменту охорони здоров’я ОВА Антоніною Кодрул та керівницею Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Надія Оперчук повністю можна переглянути завтра о 19:00 у відеопроєкті «Нові правила» на сайті та ютуб-каналі CBN.