Кропивницькі волонтери щомісяця виготовляють майже 6,5 тис. порцій швидких супів

Перегляди: 816

Громадська організація «Добромир» кожного місяця виготовляє майже 6,5 тисяч пакетів сухих борщів та супів.

Детальніше про роботу організації розповіла CBN волонтерка Вікторія Талашкевич.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Допомагати волонтерам та самим ставати волонтерами важливо, тому що війна триває. Вона стосується кожного з нас, тому кожної суботи ми збираємось та виготовляємо продуктові набори. Це приблизно 1500 сухих супів та сухих борщів. На місяць ця кількість ще більша - приблизно 6 - 6,5 тис. пакетів. На один пакет йде чотири літри води, фактично кожного тижня ми готуємо 10,5 тис. порцій готової страви», - розповідає Вікторія Талашкевич.

З її слів, нині збір продуктів для сухих борщів та супів ведеться постійно. З овочами організації допомагають прилеглі громади й окремі люди. Чимало хто поповнює запаси вже сушеними інгредієнтами.

З крупами допомагають знову як і окремі люди, так і партнерські організації, з якими заключені меморандуми про співпрацю. Що стосується солі, томатного порошку, яєчного порошку (для зелених борщів) - ГО «Добромир» закуповує завдяки грошовій підтримці небайдужих людей. Крім цього, на зібрані кошти закуповують самі пакети для супів, етикетки тощо.

«Збір інгредієнтів ведеться постійно, адже після того, як ми закінчили фасування, ми зважуємо всі залишки та дивимось скільки чого у нас залишилось на наступну суботу. Ми формуємо потім запит від наших партнерів, військових частин та волонтерів, які з нами співпрацюють, і робимо список кому і скільки супів потрібно на наступний тиждень. Відповідно плану, починаємо збір коштів або овочів.

Щоб кожної суботи виготовляти нормовану кількість порцій, нам потрібно приблизно від 50 до 60 тис. грн», - зазначила Вікторія Талашкевич.

Волонтерка також додає, що організація не працює в довільному форматі, тому на вибір конкретні набори люди обирати не можуть. Насамперед з асортименту формуються коробки, до яких входять 40 пакетів з різними супами чи борщем.

Волонтери мають потребу не лише у фінансовій допомозі, але і у продуктах та додаткових руках також. Хто має можливість допомогти - звертайтеся за номерами: 0638775990 (Олена Коряк, співзасновниця спільноти) або 0999291928 (Наталя Бур'яненко, співзасновниця спільноти) .