У Кропивницькому пішов із життя професор технічного університету

Перегляди: 7829

У Кропивницькому помер професор та завідувач кафедри обробки металів тиском Віктор Носуленко, який працював в Центральноукраїнському національному технічному університеті.

Про це повідомляє Центральноукраїнський національний технічний університет.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Віктор Носуленко народився 14 лютого 1939 року в Харкові. Після закінчення семи класів школи у Куп'янську Харківської області поступив до машинобудівного технікуму при Харківському тракторному заводі. Закінчивши технікум, далі поступив до Харківського політехнічного інституту. Після завершення навчання на інституті, Віктору Носуленку запропонували посаду викладача у Кіровоградському філіалі Харківського політехнічного інституту, де він почав працювати з серпня 1962 року.

Був старшим викладачем, доцентом кафедри машин і технології обробки металів тиском, професором, завідувачем кафедри обробки металів тиском і спецтехнологій.

Кандидат наук з 1977 року. У Центральноукраїнському університеті професор тривалий час очолював наукову школу та лабораторію «Розмірної обробки електричною дугою». Був автором понад 260 наукових праць у галузі обробки металів тиском та процесів фізико-технічної обробки й автором понад 100 винаходів. Він підготував трьох кандидатів наук.

Віктор Носуленко - Заслужений винахідник України (1999 р.), Відмінник освіти України (2004 р.), лауреат Грамоти Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» та Знаку «За наукові досягнення» (2009 р.), входив до складу Комітету з державних премій України в галузі науки і техніки.

Сьогодні, 18 жовтня, прощатимуться із професором об 11:00 на Лелеківському кладовищі Кропивницького.

Колектив Центральноукраїнського національного технічного університету висловлює співчуття рідним Віктора Носуленка.