Кропивничани скаржаться щодо сміття на Масляниківському кладовищі (фото)

Перегляди: 673

У Кропивницькому на Масляниківському кладовищі несвоєчасно прибирають сміття та аварійні дерева й гілки, через що сміття почали складати поруч з могилами.

Про це журналістці CBN повідомила кропивничанка Юлія Толкун.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Там відбувається вирубка дерев, зокрема акації, яку складали вздовж лісосмуги. Настільки багато, що на могили, які поруч з цією лісосмугою, також складають. Люди просто не доходять туди, де потрібно викидати сміття. Намагалась телефонувати директору, він каже, що йому державним коштом ніхто не виділяє машини, які будуть збирати сміття й вивозити. Вже й намагалась звертатись на гарячу лінію, але поки ніякої відповіді немає. Міська рада також не реагує», - розповіла Юлія.

[caption id="attachment_168925" align="alignnone" width="640"] Фото: Юлія Толкун[/caption]

З її слів, вона вже місяць намагається звертатись до відповідних служб, щоб ті своєю чергою прибрали аварійні гілки та дерева, проте ніхто не звертає увагу.

«Кладовище, яке на вулиці Пацаєва - ще більш-менш, адже знаходиться у всіх на очах. Кладовище, де ховають наших воїнів - також прибрано. А тут ніхто нічого не прибирає, лише приватні підприємства, які займаються встановленням пам'ятників, прибирають на могилах, але й то - сміття складається на сусідні могили», - говорить кропивничанка.

[caption id="attachment_168927" align="alignnone" width="600"] Фото: Юлія Толкун[/caption]

Очільник КП «Ритуальні послуги» Юрій Вісяников, у підпорядкуванні якого знаходяться всі кладовища міста Кропивницький, відповів на інформаційний запит CBN щодо виниклої ситуації.

«Роботи з благоустрою на кладовищах, зокрема роботи з прибирання та вивезення сміття, проводяться на постійній основі протягом року в міру потреби та в залежності від засміченості конкретного кладовища. Також посилене прибирання здійснюється восени в період активного опадання листя.

Затримка у проведенні робіт з благоустрою кладовищ, в тому числі Масляниківського, може бути пов'язана з затримкою або відсутністю фінансування підприємства, незадовільним технічним станом техніки та несприятливими погодними умовами.

Роботи з вивезення сміття з території Масляниківського кладовища проводяться раз на місяць. Чергові роботи з вивезення сміття з території Масляниківського кладовища були заплановані та проведені 18 жовтня 2023 року, також вивезення і прибирання сміття заплановане на 19 жовтня 2023 року», - йдеться у відповіді на інформаційний запит CBN.

Також зазначається, що у разі виникнення скарг необхідно обрати зручний спосіб звернення до адміністрації підприємства:

- безпосередньо звернутись зі скаргою до адміністрації підприємства, яка знаходиться у місті Кропивницький;

- надіслати письмову скаргу поштою на адресу підприємства;

- передати скаргу секретарю підприємства за номером: (0522)-56-96-22;

- написати електронного листа на E-mail: kp_ritualna@krmr.gov.ua.