На Кіровоградщині створюють мережу реабілітаційних центрів при лікувальних закладах

Перегляди: 1133

На Кіровоградщині при мережі кластерних та надкластерних лікувальних закладів створять реабілітаційні центри.

Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров'я Наталія Горбенко ОВА Наталія Горбенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами посадовиці, при шести надкластерних та п'яти кластерних медичних закладах в області створять реабілітаційні центри. Робота над реалізацією проєкту вже триває, відділення реабілітації вже відкрили у 5 лікарнях.

«На сьогодні у нас 11 закладів мають пакет реабілітаційної допомоги, яка контрактується Національною службою здоров'я України і відповідно виділяються кошти на цей вид допомоги та 15 закладів мають пакет для надання амбулаторної реабілітаційної допомоги. Ми сподіваємося, що до кінця року зможемо надавати реабілітаційну допомогу у всіх кластерах та надкластерах і, відповідно, усі заклади мають впроваджувати і вдосконалювати цю допомогу», - розповіла посадовиця.

Реабілітацію надаватимуть для різних категорій населення, зокрема допомагатимуть пораненим військовим.

«Чи це постінфарктна, чи постравматична ситуація - види захворювань мають свої покази. Людина звертається до відділення за допомогою, там працює мультидисциплінарна команда лікарів різних профілів, які визначатимуть, який вид допомоги необхідний. Надалі складається індивідуальний план і людина отримує або стаціонарну, або амбулаторну допомогу», - розповіла про принцип роботи реабілітаційних центрів Наталія Горбенко.