Тонна наркотиків в рік: викрили групу наркозбувачів, яка діяла й на Кіровоградщині

Перегляди: 810

Викрили злочинну групу, яка вирощувала наркотики та розповсюджувала їх по всій Україні, зокрема і у Кіровоградській області.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, використовуючи високотехнологічні методи гідропоніки, учасники злочинної групи виробляли наркотики на індустріальному рівні.

Свою діяльність організували на території Черкаської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Київської, Полтавської та Харківської областей.

Наркотики реалізовували гуртовим замовникам та у роздріб. Річний обсяг виробництва та реалізації сягав понад 1000 кг. Така нелегальна діяльність приносила їм понад 500 тис. доларів США чистого прибутку щороку.

З метою легалізації коштів, організатори та учасники цієї злочинної організації інвестували їх у нерухоме і рухоме майно по всій країні. За попередніми даними, діяльність цієї організації підтримували представники правоохоронних органів.

Наразі проведено понад 50 обшуків в різних областях України. Під час обшуків правоохоронці виявили понад 10 кг готової до продажу наркотичної продукції та дві нарколабораторії, які були замасковані під фермерські господарства. Крім того, вилучили гроші, зброю, обладнання для лабораторій та інше.

За результатами слідчих дій, в порядку ст. 208 КПК України правоохоронці затримали 10 учасників злочинної організації, а також правоохоронця, який входив до злочинної організації та прикривав їх діяльність.