У Кропивницькому презентували книгу про діяльність ОУН на Центральноукраїнських землях (фоторепортаж)

Перегляди: 739

Сьогодні, 20 жовтня, у Кропивницькому представили книгу історика та краєзнавця, колишнього працівника СБУ Федіра Шепеля «Призабуті імена. Підпілля ОУН на Центральноукраїнських землях».

Презентація відбулася у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Роботу над книгою Федір Шепель розпочав ще на початку 1990-х років, коли працював у пресцентрі СБУ і мав доступ до архівної інформації. Саме тоді, за його спогадами, йому і стало цікаво дослідити історію боротьби націоналістів на Центральноукраїнських землях.

«Робота над книгою тривала з початку 90-х років і аж до 2010 року. Це спочатку були окремі статті, які публікувалися у місцевих ЗМІ та у Києві. Нещодавно до мене підійшли Сергій Хмара та Артем Бишкулєнко і запропонували зробити з цих матеріалів книгу. Цнікальність цієї книги у тому. що патріотичне підпілля у нас практично не висвітлювалося. Це така собі біла пляма нашої історії», - розповів CBN Федір Шепель.

У книжці, зокрема, досліджується діяльність жінок у лавах ОУН, протоколи допитів та матеріали справ, а також описується життя учасників підпілля під час та після переслідувань тоталітарної влади, . Окрім того, у виданні розміщуються унікальні фотоматеріали - світлини діячів ОУН, а також архівні документи.

Книгу передадуть у бібліотеки, навчальні заклади, музеї та архів.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN