У Кропивницькому презентували обладнання для навчальних предметів, що викладаються за підходами STEAM-освіти

Перегляди: 576

У Кропивницькому на базі ліцею «Лідер» команда STEM-Class із Житомира презентувала обладнання для STEAM-освіти з окремих предметів для директорів навчальних закладів їхніх заступників та вчителів міста.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«STEAM-освіта наразі дуже популярна і для Кропивницького це вже не новина, цей напрямок з поєднанням декількох предметів використовують на уроках наші вчителі. Елементи STEAM-освіта є у кожному навчальному закладі міста, але повноцінна STEAM-лабораторія, яка відповідає усім стандартам є в ліцеї «Науковому» і ми її отримали коштом Міністерства освіти, це була цільова поставка», - розповідає начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Команда ТОВ STEM-Class разом з кропивницькими освітянами розбиралися, що входить до складу кабінетів «Клас безпеки» та «Захист України», а також знайомилися із обладнанням для таких предметів як хімія, фізика та математика.

Довідково: STEАM-освіта входить до складу концепції Нової української школи (НУШ) і спрямована на розвиток навичок та компетенцій. Однією з важливих мет STEАM-освіти є навчання школярів системному мисленню. В STEАM-вправах часто можна знайти завдання, які охоплюють кілька галузей одночасно, такі як створення теплиці або розробка проєкту світлофорів для перехрестя. Шляхом поєднання різних наукових дисциплін і підходів до реальних завдань, STEАM-освіта навчає дітей пристосовуватися до швидкозмінного світу, легко адаптуватися до новітніх технологій і тенденцій.