У Новгородківській громаді обговорять можливе перейменування Новгородки й села Перше Травня

Перегляди: 3194

У Новгородківській громаді планують громадське обговорення щодо перейменування назв двох населених пунктів - Новгородки та села Перше Травня.

Про це повідомляє Новгородківська територіальна громада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обговорення планують провести через те, що назви селища Новгородка та села Перше Травня включені до переліку назв населених пунктів, які містять символіку російської імперської політики відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

До обговорення може долучитися кожен житель громади.

Пропозиції та зауваження подають до 24 грудня 2023 року включно (протягом двох місяців з моменту оприлюднення даного повідомлення):

- в електронному вигляді на електронну адресу - jkg_novg@ukr.net ;

- в письмовому вигляді на поштову адресу Новгородківської селищної ради: 28200, вул. Криворізька, 11, смт Новгородка.

- в усній формі заяви приймають за адресою: вулиця Центральна, 1, смт Новгородка з понеділка по четвер з 8:00 по 17:00 , п’ятниця 8:00-16:00 .

В заяві про надання пропозицій зазначають прізвище, ім’я, по батькові, адреса місця проживання та номер телефону особи, яка їх подала, у строк, передбачений в інформаційному повідомленні.

Результати громадського обговорення оприлюднять на сайті Новгородківської селищної територіальної громади.