У кропивницькому просторі «Затишно space» використовують шоломи віртуальної реальності для психотерапії (фото)

Перегляди: 779

У Кропивницькому у просторі «Затишно space» під час психотерапії використовують VR-шоломи для зниження симптомів тривоги та депресії.

Про це повідомили у просторі «Затишно space».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проєкт розроблений українським стартапом Aspichi, що розвиває інноваційні технології у віртуальній реальності. Над створенням програми психологічної реабілітації працювала команда дослідників, науковців та психологів. Основна мета проєкту – навчити користувачів стресостійкості та емоційній регуляції.

«Психологи зазначають, що використання VR-шолому у психотерапії сприяє зниженню симптомів тривоги, депресії, відчуження та уникнення. Цінність програми в тому, що вона створювалася українськими розробниками для українців, що постраждали від війни. У «Затишно space» психологині будуть використовувати шоломи під час індивідуальних консультацій», – розповіла членкиня правління БФ «Восток SOS» Оксана Куянцева.

Пристрій дозволяє зануритися до віртуального світу. Шолом та джойстики створюють зоровий та акустичний ефект присутності у багатьох локаціях.

«Затишно space» – проєкт благодійного фонду «Восток SOS», створений спільно з «Консорціумом реагування» за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID Ukraine.

У Кропивницькому «Затишно Space» відкрив свої двері 16 січня 2023 року. За цей час його послугами скористались вже 701 жінка, а спеціалістки простору разом із запрошеними гостями провели близько 474 заходів.

Адреса простору: вулиця Михайлівська, 53. Простір працює з понеділка по суботу 10:00 –19:00. Номер телефону: +38 (093) 251 38 55.


Фото надав простір «Затишно space»