Які особливості смаку має джин Gordon's і як його правильно споживати

Перегляди: 1118

Про англійський джин Gordon’s говорять різне. Одні вважають його посереднім, банальним. Інші — еталоном якості серед сухих джинів. Але в будь-якому випадку він є одним із найбільш популярних у світі. Саме з нього багато гурманів починають знайомство із джинами.

Пропонуємо розібратися, що входить до складу Gordons, який він на смак і як його правильно споживати.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Які компоненти входять до складу джину

Як і інші виробники, точні рецепти своїх напоїв бренд тримає в секреті. За твердженням представників компанії, точний склад знає тільки 12 людей. Але, як говорив ще засновник, головне в смачному напої — не просто інгредієнти, а точно вивірена їхня кількість та рецептура.

Загалу про склад класичного напою Gordon’s відомо, що в його основі — зерновий спирт, до якого додаються ягоди ялівцю, цедра цитрусових, коріння дягелю, солодки, коріандр тощо. Деякі різновиди напою мають у складі також ягоди. Але, загалом, такий саме набір компонентів використовується і іншими виробниками під час приготування сухих джинів.

Яку продукцію пропонує бренд

До основної лінійки джинів виробника входять чотири напої:

  • London Dry. Цей варіант був першим запущений на ринок і є класичним рецептом бренду. Прозорий джин із багатогранним смаком, у якому відчутно відтінки лимону, апельсину, кардамону, коріандру. Пряні ноти й характерна сухість відчуваються тільки на фініші. В ароматі присутні ялівець і цитрусова цедра.
  • Premium Pink. Рожевий джин має яскравий фруктово-ягідний букет. У смаку присутні ноти ялівцю, журавлини полуниці, малини, порічок. В ароматі переплітаються соковиті ягоди і прянощі.
  • Sloe. Має насичений бордовий колір. До складу входять ягоди тернини. У букеті відчутні відтінки сливи, чорної смородини, спецій. Напій міцністю 25% п’ють у чистому вигляді, додають до коктейлів.
  • Spot of Elderflower. До рецептури входить бузина. У смаку чути ягідні і квіткові мотиви. В ароматі переважають відтінки прянощів.

Але це далеко не вся продукція компанії. Ознайомитися із ширшим асортиментом напоїв Gordon’s можна на сайті МАУДАУ.

Міцність продукції

На батьківщині напій продається в зелених пляшках, тоді як експортують його в прозорих. Іншою відмінністю є міцність джину.

Класичний London Dry Gin, що реалізується в Англії, має міцність 37,5 % об. До інших країн експортуються не тільки стандартні варіанти, але й із підвищеною міцністю — 43 % і 47,3 % об. Виключенням є Австралія і Нова Зеландія, куди експортується алкоголь 37,2 % об.

До лінійки бренду входить також джин міцністю 26 % об. Коктейлі з колекції мають вміст спирту лише 5%.

Особливості споживання

Незважаючи на міцність, напій часто вживають у чистому вигляді. Перед цим його охолоджують до температури 5-8 °С, після чого розливають у високі чарки. Якщо ви збираєтеся пити джин із льодом, попереднього охолодження він не потребує.

Як і горілка, джин п’ється залпом. Заїдати не прийнято. Але деякі продукти здатні відтінити смак напою. Можна взяти часточку лимону, апельсину, оливку, шматочок дорогого сиру, м’ясного делікатесу. До ягідних напоїв будуть доречними десерти.

ССО РЕКРУТИНГ