Які особливості смаку має джин Gordon's і як його правильно споживати

Перегляди: 690

Про англійський джин Gordon’s говорять різне. Одні вважають його посереднім, банальним. Інші — еталоном якості серед сухих джинів. Але в будь-якому випадку він є одним із найбільш популярних у світі. Саме з нього багато гурманів починають знайомство із джинами.

Пропонуємо розібратися, що входить до складу Gordons, який він на смак і як його правильно споживати.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Які компоненти входять до складу джину

Як і інші виробники, точні рецепти своїх напоїв бренд тримає в секреті. За твердженням представників компанії, точний склад знає тільки 12 людей. Але, як говорив ще засновник, головне в смачному напої — не просто інгредієнти, а точно вивірена їхня кількість та рецептура.

Загалу про склад класичного напою Gordon’s відомо, що в його основі — зерновий спирт, до якого додаються ягоди ялівцю, цедра цитрусових, коріння дягелю, солодки, коріандр тощо. Деякі різновиди напою мають у складі також ягоди. Але, загалом, такий саме набір компонентів використовується і іншими виробниками під час приготування сухих джинів.

Яку продукцію пропонує бренд

До основної лінійки джинів виробника входять чотири напої:

  • London Dry. Цей варіант був першим запущений на ринок і є класичним рецептом бренду. Прозорий джин із багатогранним смаком, у якому відчутно відтінки лимону, апельсину, кардамону, коріандру. Пряні ноти й характерна сухість відчуваються тільки на фініші. В ароматі присутні ялівець і цитрусова цедра.
  • Premium Pink. Рожевий джин має яскравий фруктово-ягідний букет. У смаку присутні ноти ялівцю, журавлини полуниці, малини, порічок. В ароматі переплітаються соковиті ягоди і прянощі.
  • Sloe. Має насичений бордовий колір. До складу входять ягоди тернини. У букеті відчутні відтінки сливи, чорної смородини, спецій. Напій міцністю 25% п’ють у чистому вигляді, додають до коктейлів.
  • Spot of Elderflower. До рецептури входить бузина. У смаку чути ягідні і квіткові мотиви. В ароматі переважають відтінки прянощів.

Але це далеко не вся продукція компанії. Ознайомитися із ширшим асортиментом напоїв Gordon’s можна на сайті МАУДАУ.

Міцність продукції

На батьківщині напій продається в зелених пляшках, тоді як експортують його в прозорих. Іншою відмінністю є міцність джину.

Класичний London Dry Gin, що реалізується в Англії, має міцність 37,5 % об. До інших країн експортуються не тільки стандартні варіанти, але й із підвищеною міцністю — 43 % і 47,3 % об. Виключенням є Австралія і Нова Зеландія, куди експортується алкоголь 37,2 % об.

До лінійки бренду входить також джин міцністю 26 % об. Коктейлі з колекції мають вміст спирту лише 5%.

Особливості споживання

Незважаючи на міцність, напій часто вживають у чистому вигляді. Перед цим його охолоджують до температури 5-8 °С, після чого розливають у високі чарки. Якщо ви збираєтеся пити джин із льодом, попереднього охолодження він не потребує.

Як і горілка, джин п’ється залпом. Заїдати не прийнято. Але деякі продукти здатні відтінити смак напою. Можна взяти часточку лимону, апельсину, оливку, шматочок дорогого сиру, м’ясного делікатесу. До ягідних напоїв будуть доречними десерти.