З 1 листопада на Кіровоградщині діятиме заборона на вилов риби у зимувальних ямах

Перегляди: 1293

З 1 листопада на водоймах Кіровоградської області почне діяти осінньо-зимова заборона на вилов риби у зимувальних ямах.

Про це повідомляє Кіровоградський рибоохоронний патруль у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Територіальне управління Держрибагентства видало відповідний наказ з переліком зимувальних ям, який можна переглянути за посиланням.

За незаконний вилов передбачається покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Як зазначається, з настанням холодів у водоймах відбуваються зміни, які впливають на поведінку риби. У них різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються процеси росту та реакції на подразники. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

Зимувальна яма - місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. Зазвичай на ямах зосереджуються риби одного виду, що забезпечує найкращі умови зимівлі. У проточних водоймах зимувальні ями знаходяться у найглибших місцях з уповільненою течією. В озерах і водосховищах вони розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.