Суддю Кропивницького апеляційного суду викрили на хабарі (фото)

Перегляди: 2813

Суддю Кропивницького апеляційного суду викрили на проханні хабаря за пом'якшувальний вирок стосовно винуватця смертельної ДТП.

Про це повідомляє НАБУ у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, суддя через посередника висловив прохання надати йому хабар у розмірі 10,5 тис. дол. за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання особі, яка спричинила ДТП зі смертю людини. Щоб приховати свою причетність до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

Але колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули.

Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 дол. США.

Судді повідомлено про підозру за ч. 3 ст 368, а його спільнику – за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.