У Кропивницькому презентували благодійну фотовиставку загиблого військового (фоторепортаж)

Перегляди: 1600

Сьогодні, 26 жовтня, в обласному Музеї мистецтв у Кропивницькому презентували виставку світлин «Краса Бузького Гарду» загиблого військового, фотомитця Дениса Кривого.

Світлини на виставку до музею привезла дружина загиблого військового, Галина Волгіна. На виставці представили 130 фоторобіт.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я засновниця благодійного фонду «Сяо». Ідея створення виникла у мене після того, як я дізналася, що мій чоловік загину на війні 11 травня цього року під Бахмутом. Так я допомагаю побратимам чоловіка та хочу показати його фотороботи усьому світу. Я розумію, що вони зможуть принести користь. Їх продаємо на аукціонах, усі кошти йдуть на його підрозділ. З червня придбали уже два квадрокоптери», - розповідає дружина загиблого чоловіка, Галина Волгіна.

За словами Галини, Денис захопився фотографією після того, як вступив в Одеський національний університет імені Мечнікова. Роботи, представлені на виставці створювалися з 2010 по 2022 рік. Картини уже презентували в Первомайську, Миколаєві, Житомирі. Зараз Галина домовляється, аби виставка побувала у Дніпрі та Одесі.

Сьогодні на продаж представили 50 лотів з колекції військового. Вартість світлин стартує від 1000 грн.

З початком повномасштабного вторгнення росії на Україну Денис став волонтером, а потім добровільно пішов на війну. Служив в одному підрозділі ЗСУ. Воїн загинув у травні, намагаючись врятувати пораненого побратима.

Виставка у Музеї мистецтв триватиме місяць.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.