Жителі будинку по вулиці Коваленка, де стався вибух газу, скаржаться, що досі не мають компенсації ремонту

Перегляди: 492

Жителі будинку за адресою Юрія Коваленка, де у березні стався вибух газу, скаржаться, що міська влада не допомагала їм з ремонтом під'їзду, досі не встановила ліфт, а деякі мешканці не отримали компенсацію за ремонт пошкоджених квартир.

Квартира Геннадія Антипова знаходиться на шостому поверсі - якраз навпроти тієї, де стався вибух газу. Чоловік каже, що внаслідок вибуху у його помешканні винесло двері, впали стіни та балкон. Для того, щоб зробити ремонт у квартирі та у під'їзді чоловік взяв кредит - загалом на роботу та матеріали Геннадій Антипов витратив близько семи тисяч доларів. Чоловік говорить, що протягом восьми місяців ні він, ні його сусіди, які також робили ремонти у своїх житлах самотужки, жодної компенсації чи матеріальної допомоги не отримали.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Я взагалі через місяць викликав товарознавчу та судову експертизу для оцінки майна. Вони прийшли, зафіксували все і пофотографували. Вже пройшло пів року, а висновків досі немає. Я написав заяву до поліції, а у поліції мені кажуть, що ще нема експертизи. Я підійшов до начальника капітального будівництва Литвинова і розповів про свою ситуацію. Він мені сказав звертатися до суду, щоб хазяїна квартири, у якій стався вибух, зобов'язали компенсувати. Все, більше він нічого мені не сказав", - зазначив Геннадій Антипов.

Окрім того, у будинку досі не замінили ліфт. Жителі скаржаться, що людям старшого віку складно добиратися на верхні поверхи.

"Ми прийшли до ЖЕО, запитали, коли зроблять ліфт. Нам сказали, що грошей немає. Потом жителі знову пішли туди, їм сказали, що гроші дали. Потім пройшло трохи часу, десь тижня зо два, нам кажуть, що грошей вже нема. І так постійно", - каже Геннадій Антипов.

Жителі будинку направили звернення до виконкому Кропивницької міської ради з цього приводу. У відповіді їм зазначили, що заходи з ремонту ліфта передбачені проєктно-кошторисною документацією по об'єкту "Капітальний ремонт житлового будинку по вулиці Юрія Коваленка, 5 корп. 2.

24 жовтня на платформі електронних закупівель Prozorro з'явився тендер вартістю 2,5 млн грн на будівельно-монтажні роботи за адресою: вулиця Юрія Коваленка, 5, корп. 2. Замовником послуги є управління капітального будівництва Кропивницької міської ради. В обсяг робіт входять входить, зокрема, встановлення та закупівля ліфта. Кінцевий строк подання тендерних заяв - 1 листопада.

CBN також звернулося до пресслужби міської ради з проханням прокоментувати ситуацію щодо відшкодування коштів, наразі очікуємо на відповідь.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN