ДП «Конярство України» заборгувало 4 млн грн податків, - Онуфріївська селищна рада

Перегляди: 1074

Державне підприємство «Конярство України» заборгувало 4 млн грн податків Онуфріївській селищній раді Кіровоградської області.

Про це повідомляє Онуфріївська селищна рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На сьогодні заборгованність ДП «Конярство України» перед Онуфріївською селищною радою становить 4 мільйони гривень. Наразі правоохоронними органами проводиться слідство в цій справі», - зазначається в дописі.

Також представники Онуфріївської селищної ради сумніваються в правомірній діяльності підприємства та дотримання керівництвом всіх норм чинного законодавства з ведення господарства.

Зокрема, вказують на наступні проблеми:

- руйнування дорожнього покриття технікою заводу;

- нехтування екологічними нормами, зокрема скарги сільських мешканців на сморід від спалювання гною на території державного підприємства;

- аварійний стан приміщень, які належать підприємству.

Зі слів Онуфріївського сільського голови Віталія Берези, станом на 27 жовтня ніяких дій щодо притягнення підприємства до відповідальності не відбулось.

«Ніхто нічого досі не сплатив. Ми звернулись до Державної податкової служби України, Прокуратури України, Офісу Президента тощо, аби нам допомогли владнати виниклу ситуацію, але поки ніяких результатів», - розповів Віталій Береза.

На час проведення розслідування, техніку, якою виконували роботи для підприємства, арештували. Як стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, до Олександрійського міськрайонного суду звернувся представник філії «Онуфріївський кінний завод №175» аби зняти арешт з вилученої сільгосптехніки та не перешкоджати збору врожаю, на що суд відмовив.

Журналісти CBN намагались зв'язатись з представниками Онуфріївського кінного заводу та його філії, втім за вказаними у відкритих джерелах номерами телефонів не вдалося зв'язатися. Але готові позицію підприємства оприлюднити у випадку отримання такого запиту.

Також журналісти CBN 13 жовтня звернулись до Державного підприємства «Конярство України» з інформаційним запитом, відповідь на який не отримали. Ми готові оприлюднити позицію підприємства у випадку отримання такого запиту.