Посадовців Кропивницької міської ради судитимуть за махінації із землею

Перегляди: 1496

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з управлінь міської ради та головного спеціаліста управління за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, начальник управління міськради спільно з підлеглою, діючи в інтересах одного з обслуговчих кооперативів, «сприяли» в безоплатному отриманні останнім комунальної землі у межах Кропивницького.

Фігуранти справи знали, що проєкт землеустрою про відведення у власність земельної ділянки суперечить вимогам закону та те, що обслуговчий кооператив не мав права на безоплатне отримання землі у власність. Але замість відмови обвинувачені розробили відповідний проєкт рішення та передали його на сесію з подальшим позитивним голосуванням.

Як наслідок, земельна ділянка вибула з комунальної власності територіальної громади Кропивницького, спричинивши при цьому громаді мільйонних збитків.

Наразі земельну ділянку повернули громаді міста.

Нагадаємо, у липні цього року правоохоронці викрили на вимаганні та отриманні хабаря службовця Кропивницької міської ради. За неправомірну вигоду у розмірі 1800 доларів США підозрюваний обіцяв місцевому жителю «допомогу» у розв'язанні земельного питання – укладенні договору оренди землі в межах обласного центру.