У громадській організації «Флора» провели аналіз поводження з медичними відходами

Перегляди: 591

У громадській організації «Флора» вперше в Україні провели аналіз практик поводження з медичними відходами на території Кіровоградської та Запорізької областей.

Про це сьогодні, 30 жовтня, під час пресконференції розповіла заступниця виконавчого директора ГО «Флора» Ірина Мунтян.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Щоб дослідити поводження з медичними відходами серед населення, обрали інструмент соціологічного опитування. Проводили дослідження у малих медичних практиках - це стоматологічні, косметичні кабінети та інші. До дослідження долучили два підприємства з Кіровоградщини та два із Запоріжжя. Серед опитаних - 53 % жінок та 47 % чоловіків. 47% осіб із вищою освітою, 41,3% – із середньою-спеціальною, 11,7 % - із базовою та повною середньою освітою. За віком: 18-35 років - 30%, 36-60 років - 40%», – зазначила Ірина Мунтян.

Ірина Мунтян розповіла, що за підсумками дослідження, на Кіровоградщині серед утилізованих медичних відходів 75% - первинне пакування лікування, 38% – протерміновані ліки, 32% - побутові відходи, що не мали контакту з біологічними рідинами.

«На Кіровоградщині є дев'ять суб’єктів, уповноважених ліцензованих на погодження з небезпечними відходами. З них вісім – приватної форми власності, і один державний – це підрозділ ДСНС», - додала Ірина Мунтян.

Загалом на Кіровоградщині щодо поводження з медичними відходами опитали 360 осіб.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN