В Онуфріївській громаді попрощалися із загиблим воїном (фото)

Перегляди: 1995

В Онуфріївській громаді провели в останню путь загиблого Олександра Бартка.

Про це повідомляє Онуфріївська селищна рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Народився Олександр Бартко 19 листопада 1985 року в селі Млинок. З 1992 року по 2002 рік навчався у Млинківській школі. Після закінчення одинадцяти класів, розпочав навчання в професійно-технічному училищі № 6 у місті Кременчук за спеціальністю зварювальника. Закінчивши навчання, пішов працювати на Кременчуцький вагонобудівний завод. Олександр мріяв служити в армії, але тоді за станом здоров'я його на службу не взяли. Олександр продовжував працювати на вагонобудівному заводі за своєю спеціальністю. Коли вагонний завод переживав скрутні часи, Олександр перейшов працювати зварювальником на сталеливарний завод у місті Кременчук. Також працював на кондитерській фабриці «Суворов». Останнім місцем роботи у мирному житті була будівельна фірма «Інтерліс».

На 24 лютого 2023 року рідний брат Олександра Сергій Бартко вже знаходився на службі в Збройних силах України, з 2020 року проходив службу за контрактом. Тож молодший брат також добровільно приєднався до лав ЗСУ. Олександр отримав бойове хрещення під Авдіївкою, потім до осені 2022 року брав участь у боях в Мар’їнці. Після важких боїв його бригаду відвели на ротацію. Далі Олександр проходив навчання в Румунії, згодом у Великій Британії. Брав участь у боях під Вугледаром, на Миколаївщині, контрнаступі та форсуванні Дніпра у Херсонській області.

24 жовтня 2023 року Олександр загинув біля населеного пункту Підстепне Херсонського району, Херсонської області.

Для бітьків Олександра це вже друга втрата у цій війні - раніше вони поховали свого іншого сина.