Станом на жовтень жителі Кіровоградщини заборгували 114 млн грн за електроенергію

Перегляди: 701

Станом на 31 жовтня, жителі Кіровоградської області заборгували 114 млн грн за електроенергію.

Про це під час брифінгу в ОВА повідомив директор Кіровоградської обласної енергопостачальної компанії Олег Валентий.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«В межах Кіровоградської області КОЕК має 434 тис. домоволодінь, які класифікуються побутовими споживачами. Станом на 31 жовтня, заборгованість всіх наших клієнтів становить 114 млн грн. Із загальної кількості всіх споживачів, 12 тис. 813 клієнтів не платили за електроенергію понад 6 місяців. Додатково, ще 4 тис. 300 людей зовсім не проплачували рахунки з 2022 року. Це майже 1% від загальної кількості наших споживачів», - розповів Олег Валентий.

Зі слів посадовця, співробітники відділу роботи з дебіторами проводять комплексні роботи зі з'ясування причин виникнення заборгованостей та їх погашення. Приблизно 800 людей звернулись до компанії задля формування та затвердження графіку погашення заборгованості відповідно до свого фінансового стану. Аналогічний показник скерованих до правоохорнних органів справ, які матимуть змогу стягувати заборгованність відповідно до законодавства.

Також під час брифінгу повідомили про заборгованості серед підприємств. Серед них ТОВ «Велта», яке заборгувало понад 70 млн грн за використання електроенергії. Як зазначив Олег Валентий, нині з гірничодобувною компанією, що проводить роботи на кар'єрах в Новомиргородському районі, вдалось дійти до рішення виниклої ситуації та уникнути відключення підприємства від електропостачання.