«Я не уявляю наслідки, якщо в Україні зникнуть всі атомні станції», - нардеп України 5-го скликання Валерій Кальченко у проєкті «Нові правила»

Перегляди: 751

Народний депутат України 5-го скликання, міністр України з питань надзвичайних ситуацій з 1996 по 1999 роки та голова Кіровоградської ОДА у 1999 році, Валерій Кальченко, поділився своєю думкою щодо майбутнього уранових шахт на Кіровоградщині в ефірі відеопроєкту CBN «Нові правила».

«Зараз нам потрібно відстоювати свою національну незалежність та кордони нашої держави, але є ще також енергетична незалежність. Я не можу собі уявити, що буде з Україною, коли зникнуть всі атомні електростанції, які на сьогодні електроенергії дають більш ніж 52%. Це катастрофа, адже незрозуміло, яке у нас буде життя. І тому абсолютно правильним рішенням було затвердити у 2021 році указ Президента про розвиток атомно-промислового комплексу. Його головна ідея в тому, щоб наростити обсяги виробництва ураново-оксидного концентрату до того рівня, щоб всі 15 блоків можна було забезпечити вітчизняним паливом. Згідно з підрахунками, для цього потрібно 2400 тонн в рік», - поділився своєю думкою Валерій Кальченко під час програми.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Розмову з Валерієм Кальченком та головою Кіровоградської обласної ради у 1990-1991, 1992, 1994-1999, 2006-2010 роках, кандидатом економічних наук, академіком Академії економічних наук Миколою Сухомлином повністю можна переглянути у відеопроєкті «Нові правила» на сайті та YouTube-каналі CBN.