На Кіровоградщині близько 500 осіб потребують протезування суглобів

Перегляди: 1092

У Кіровоградській області близько 500 осіб потребують протезування суглобів. Наразі продовжують формувати реєстр, Державне медичне підприємство медичних закупівель України здійснює закупівлі для протезування.

Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОВА Олег Рибальченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Усі заклади, що знаходяться в області, можуть претендувати на безплатні протези відповідно до вимог. А саме: наявності травматолога, який формує операційну команду, окремої операційної, обладнання, яке забезпечує встановлення суглобів. На цей час у наших реєстрах є близько 500 осіб, які потребують такого втручання, але враховуючи динаміку подій, цифри можуть змінитися. Сам реєстр формують на рівні обласної лікарні», - повідоми Олег Рибальченко.

«На сьогодні в державі визначили окреме фінансування для Державного підприємства медичних закупівель на підставі замовлення від території, де вони можуть забезпечити всім, хто потребує операцій, пов’язаних із пересадкою штучних суглобів. Нині в області формують списки тих, кому потрібне протезування, аби передати їх державного підприємства. Це безплатно. Не виключенням є і військовослужбовці, хоча вони додатково мають свої ресурси та резерви. У тому числі ми забезпечуємо їм евакуацію за кордон, якщо мова йде про штучні суглоби», - додав Рибальченко.

За словами директора департаменту охорони здоров’я, торік на Кіровоградщині здійснили майже 280 операцій із заміни різних видів суглобів, зокрема колінних та ліктьових.