Перед судом постане працівник Голованівського ТЦК, який допомагав ухилянтам за хабарі

Перегляди: 1986

Оператора Голованівського ТЦК, який підробляв документи призовників для визнання їх непридатними до військової служби, судитимуть на Кіровоградщині.

Про це CBN повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомляло CBN, військового затримали у вересні 2023 року під час передачі частини хабаря у вигляді 8 тис. грн від військовозобов’язаного громадянина. До цього підозрюваний отримав 300 дол. США.

Разом зі спільниками з місцевої військово-лікарської комісії, посадовець виготовляв фіктивні медичні довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

За свої послуги підозрюваний вимагав та одержував від військовозобов’язаних від 500 до 1500 дол. США за кожну довідку.

Співробітники СБУ задокументували декілька фактів злочинної діяльності оператора ТЦК та затримали його «на гарячому» під час отримання ним чергової частини неправомірної вигоди.

Наразі затриманому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 107 тис. 360 гривень. Йому загрожує покарання за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

[caption id="attachment_170212" align="alignnone" width="640"] Фото: СБУ[/caption]