Підозрюваного у мільйонному хабарі військового з Кіровоградщини випустили під заставу у 10 млн грн

Перегляди: 2048

Депутата Голованівської селищної ради, військового, якого підозрють в одержанні 1 млн гривень хабаря від селищного голови на Кіровоградщині, відсторонили від посади до 20 листопада та випустили з-під варти під заставу у майже 10 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Київського районного суді міста Одеси.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На думку сторони обвинувачення, відсторонення підозрюваного від посади є необхідним заходом, оскільки останній перебуваючи на посаді начальника відділення по роботі з добровольчими формуваннями військової частини , зможе спілкуватись з іншими військовослужбовцями військової частини. Внаслідок цього вони можуть сприяти підозрюваному в уникненні від кримінальної відповідальності за інкриміноване кримінальне правопорушення.

Крім того, сторона обвинувачення вважає, що підозрюваний може продовжити вчиняти аналогічні кримінальні правопорушення.

Захисник підозрюваного заперечував проти задоволення клопотання прокурора, зазначивши, що підозрюваний не має можливості впливати на свідків та сторона обвинувачення не довела необхідності відсторонення від посади.

Раніше, в ухвалі суду від 18 жовтня, йшлося про те, що підозрюваного можливо випустити з-під варти під заставу у майже 10 млн грн (3 700 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 9930 800 (дев`ять мільйонів дев`ятсот тридцять тисяч вісімсот) гривень.

"Крім того, підозрюваний після звільнення з під варти, не використовув своїх посадових обов`язків, не порушував умов запобіжного заходу", - йдеться в ухвалі від 20 жовтня.

Підозрюваний повністю підтримав позицію свого захисника, пояснив, що не міг вчинити інкримінованих йому дій, та у звязку з воєнним станом є потреба в його подальшій службі на займаній посаді.

Суд частково підтримав клопотання слідчого та відсторонив підозрюваного від посади до 20 листопада 2023 року.

Як повідомляє Суспільне, мова йде про голову Голованівської районної ради Кіровоградської області, начальника відділення по роботі з добровольчими формуваннями військової частини сил тероборони, підполковника Руслана Цобенка.

Нагадаємо, як повідомляло CBN, підозрюваного затримали під час отримання хабаря в 1 млн грн від селищного голови на Кіровоградщині. Гроші військовослужбовець «просив» за те, щоб він не змінював місце реєстрації окремих бригад ТрО на території селищної ради.