У Кропивницькому підозрюваного у хабарництві суддю тимчасово відсторонили від посади

Перегляди: 1847

6 листопада 2023 року за клопотанням керівника САП Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю Кропивницького апеляційного суду, якого підозрюють у вимаганні хабаря за ухвалення пом'якшувального вироку стосовно винуватця смертельного ДТП.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Досудове розслідування встановило, що суддя за пособництва іншої особи просив хабар у 10,5 тис. дол. Дії судді кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України.

Як повідомляло CBN, суддю Кропивницького апеляційного суду викрили на проханні хабаря за пом'якшувальний вирок стосовно винуватця смертельної ДТП. Суддя просив хабар у розмірі 10,5 тис. дол. через посередника, щоб приховати свою участь у справі.

Але колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули.