СБУ підозрює посадовців «Схід ГЗК» у розкраданні півтора мільйона гривень з держбюджету

Перегляди: 960

СБУ в Кіровоградській області викрила на протиправній діяльності посадовців керівної ланки «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», які здійснювали закупівлю відходів металургійного шлаку для потреб ДП «СхідГЗК» за завищеними цінами, що призвело до завдання тяжких наслідків державним інтересам.

Про це повідомляє Управління СБ України в Кіровоградській області у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За результатами проведеної судової економічної експертизи, правоохоронці підтвердили факт завдання матеріальних збитків ДП «СхідГЗК» на суму півтора мільйона гривень внаслідок запровадження вищевказаного протиправного механізму.

В ході слідства також встановили, що головний постачальник металургійного шлаку, який використовується для забезпечення діяльності шахт підприємства ДП «СхідГЗК», є очільником одного з вітчизняних підприємств, який наразі знаходиться під арештом за звинуваченням у дезертирстві (ст. 407 ККУ).

Співробітники СБУ повідомили про підозру колишньому заступнику генерального директора із забезпечення виробництва ДП «СхідГЗК» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

ДП «СхідГЗК» - найбільше в Європі та єдине в Україні підприємство, що здійснює видобуток уранової руди та виробництво концентрату природного урану, які в подальшому використовуються для виробництва ядерного палива для забезпечення діяльності АЕС України.

[caption id="attachment_170442" align="alignnone" width="640"] Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області[/caption]