У Кропивницькому працюватиме Регіональний офіс декарбонізації та енергоефективності (фото)

Перегляди: 1026

Сьогодні, 7 листопада, у Кропивницькому підписали тристоронній меморандум про співпрацю з Державним агентством з енергоефективності, а також відкрили перший регіональний офіс декарбонізації та енергоефективності.

Про це повідомили під час пресконференції в Кіровоградській ОВА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наразі головне - збільшення альтернативних видів палива в нашій державі, а також енергоефективності відновлювальних джерел енергії. Для регіональної влади це дуже важливо, адже це буде заощаджувати чимало бюджетних коштів, які надалі можна буде спрямовувати на різні потреби, зокрема на потреби військових та першочергові проблеми населення. Офіс декарбонізації та меморандум - це новий формат побудови співпраці між центральними органами виконавчої влади та регіональною владою, завдяки якій ми зможемо досягти тої енергетичної незалежності та безпеки», - зазначила голова Державного агентства з енергоефективності Ганна Замазєєва.

[caption id="attachment_170545" align="alignnone" width="640"] Голова Державного агентства з енергоефективності Ганна Замазєєва. Фото: Ігор Філіпенко, CBN[/caption]

Також під час пресконференції пояснили чому подібна співпраця важлива для громад Кіровоградщини. Насамперед фахівці матимуть можливість створити "подушку енергетичної безпеки" для регіону, фінансуватимуть відповідні проєкти, запускатимуть місцеві програми та шукатимуть інвестиції.

«Ми повинні зменшити споживання російського імпортованого газу. Під час всього цього процесу ми будемо співпрацювати разом з вами, з вашими енергоменеджерами, населенням, промисловістю, комунальними підприємствами. До того моменту, поки ви самі не адаптуєтесь до нових умов та праці в новому напрямку», - розповіла Ганна Замазєєва.

[caption id="attachment_170546" align="alignnone" width="640"] Фото: Ігор Філіпенко, CBN[/caption]

Регіональний офіс декарбонізації та енергоефективності стане координаційним пунктом у цьому процесі. В ньому працюватиме головна спеціалістка департаменту паливно-енергетичного комплексу ОВА Юлія Павлова.

Декарбонізація - це комплекс заходів з обмеження масштабів або темпів глобального потепління та пов'язаних з цим. наслідків.

[caption id="attachment_170548" align="alignnone" width="640"] Головна спеціалістка департаменту паливно-енергетичного комплексу ОВА Юлія Павлова. Фото: Ігор Філіпенко, CBN[/caption]