З товариства, яке будує MacDonalds у Кропивницькому, через суд стягнули 1,8 млн грн за оренду землі

Перегляди: 18167

Прокуратура через суд стягнула з ТОВ «Укрсфера» 1,8 млн грн боргу за користування земельною ділянкою та повернула кошти до місцевого бюджету.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначається, ТОВ «Укрсфера» два роки поспіль не сплачувало до місцевого бюджету кошти за користування земельною ділянкою в середмісті Кропивницького, при цьому будувало McDonald's.

Прокуратура вступила у вказану справу з метою захисту інтересів територіальної громади Кропивницького та поповнення міського бюджету, оскільки товариство клопотало про безпідставну дворічну розстрочку майже двохмільйонного боргу.

Наразі Господарський суд Кіровоградської області закрив провадження у справі, оскільки орендар добровільно погасив перед містом заборгованість у сумі 1,8 млн гривень.

«Оплату відповідач здійснював уже після відкриття судом провадження. Представник міськради підтвердив суду, що кошти фактично надійшли на рахунки Кропивницької міської ради», - зазначив виконувач обов'язків керівника Кропивницької окружної прокуратури Володимир Рубан.