У Кропивницькому попрощались із загиблими військовими (фото)

Перегляди: 2987

Сьогодні, 10 листопада, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни попрощались із солдатом Юрієм Левицьким, сержантом Миколою Кравченком, старшим солдатом Андрієм Багачем та молодшим сержантом Богданом Михайленком.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Юрій Левицький народився 14 червня 1970 року в Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу №26, здобув освіту в професійно-технічному училищі №2.

Після навчання пройшов військову строкову службу. Працював будівельником на різних підприємствах міста.

Під час повномасштабного вторгнення рф приєднався до лав ЗСУ, де служив кулеметником стрілецького відділення.

Юрій загинув 2 листопада поблизу населеного пункту Лиман Перший Куп’янського району Харківської області. У нього залишились батьки, брат, дружина та дитина.

[caption id="attachment_170750" align="alignnone" width="640"] Юрій Левицький. Фото: Кропивницька міська рада[/caption]

Микола Кравченко народився 5 листопада 1982 року в Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу №20, згодом вступив до Центральноукраїнського національного технічного університету.

З 2001 по 2002 роки Микола пройшов строкову військову службу. З 2008 року служив у структурі Національної поліції. Брав участь в операції об’єднаних сил на сході України.

У грудні 2022 року чоловіка мобілізували до ЗСУ. Служив оператором групи спеціального призначення.

У Миколи залишились батьки, дружина, син та донька.

[caption id="attachment_170748" align="alignnone" width="640"] Микола Кравченко. Фото: Кропивницька міська рада[/caption]

Андрій Багач народився 28 липня 1982 року. Навчався в загальноосвітній школі №14, після якої здобував освіту в машинобудівному технікумі Центральноукраїнського національного технічного університету. Після проходження строкової служби працював на промислових підприємствах міста.

З квітня 2014 року був учасником АТО, боронив Україну в Донецькій і Луганській областях.

Після участі в антитерористичній операції, працював в охоронному підприємстві на Черкащині. У 2021 році знову вступив до ЦНТУ.

З початку повномасштабного вторгнення росії приєднався до лав ЗСУ. Служив водієм-розвідником групи спеціального призначення.

У чоловіка залишились батьки, дружина та дитина.

[caption id="attachment_170754" align="alignnone" width="640"] Андрій Багач. Фото:Кропивницька міська рада[/caption]

Богдан Михайленко народився 5 березня 1997 року в селі Марʼївка Компаніївського району Кіровоградській області. Після навчання в місцевій загальноосвітній школі вступив до Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Навчався в Одеській військовій академії, брав участь в АТО. Беручи приклад зі свого батька та старшого брата, у 2016 році ступив до лав ССО.

З початку повномасштабної війни продовжив боронити Україну. Служив заступником командира групи спеціального призначення, був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

У чоловіка залишились батьки, брат та кохана жінка.

[caption id="attachment_170746" align="alignnone" width="640"] Богдан Михайленко. Фото: Кропивницька міська рада[/caption]

Богдан Михайленко, Микола Кравченко та Андрій Багач загинули 3 листопада під час виконання бойового завдання поблизу села Пожня Охтирського району Сумської області. Воїни служили в одному підрозділі ССО.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

[caption id="attachment_170743" align="alignnone" width="640"] Фото: Кропивницька міська рада[/caption]