Збитки громаді у майже 600 тис. грн: підозрюють посадовців управління освіти Кропивницької міськради

Перегляди: 1844

Прокуратура підозрює очільницю управління освіти Кропивницької міської ради та працівника бухгалтерії у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, підозрювані, за попередньою змовою, діяли в інтересах постачальника електроенергії, та за кошти місцевого бюджету здійснили оплату електроенергії, яка фактично не була спожита закладами освіти міста.

Внаслідок зловживання службовим становищем, підозрювані завдали шкоди інтересам територіальної громади в розмірі майже 600 тис. грн, що підтвердили висновком відповідної експертизи.

«Щодо посадовиці вирішується питання обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади», - зазначила Кіровоградська обласна прокуратура.

Наразі підозрюваним повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем (ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України).

Як зазначається на сайті Кропивницької міської ради, очолює управління освіти Лариса Костенко.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

[caption id="attachment_170768" align="alignnone" width="640"] Фото: Кіровоградська обласна прокуратура[/caption]