У Благовіщенському суд призначив рік іспитового терміну працівниці Укрпошти за привласнення 30 тис. грн

Перегляди: 1062

У Благовіщенському Ульяновський районний суд Кіровоградської області призначив рік іспитового строку очільниці місцевого відділення Укрпошти, яка привласнила кошти та матеріальні цінності на понад 30 тис. грн.

Про це йдеться у вироку Ульяновського районного суду від 9 листопада 2023 року.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зазначається, що обвинувачена, перебуваючи на посаді начальника міського відділення поштового зв'язку Благовіщенське Кіровоградської дирекції Акціонерного товариства «Укрпошта», привласнила грошові кошти, які надійшли до каси.

Жінка була на посаді начальника міського відділення поштового зв'язку в період з 18 листопада 2022 року по 22 лютого 2023 року.

"У період із 18 листопада 2022 року по 7 лютого 2023 року, діючи з прямим умислом та корисливою метою, усвідомлюючи протиправність своїх дій та настання суспільно-небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, шляхом умисного неоприбуткування отриманих коштів за надані послуги, що надійшли до каси, внесення недостовірних звітних даних, що призвело до приховування реальних розмірів обігу готівкових коштів та товарно-матеріальних цінностей, привласнила грошові кошти на загальну суму 30 572 гривень, 46 коп., що призвело до нестачі готівкових коштів в сумі 11171 гривень 66 коп., а також до нестачі товарно-матеріальних цінностей в сумі 19400 гривень 80 коп", - йдеться у вироку суду.

Обвинувачена у судовому засіданні свою вину визнала повністю, підтвердила фактичні обставини справи й пояснила, що вона загалом визнає свою вину, однак вважає, що нестача виникла у зв'язку з неправильним використанням нею програмного забезпечення. Збитки відшкодувала.

Суд постановив визнати обвинувачену винною у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст.191 КК України і призначити їй покарання у виді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з обслуговуванням товаро-матеріальних цінностей на два роки.

Засуджену звільнили від відбування призначеного покарання, якщо вона протягом визначеного іспитового строку в один рік не вчинить нового кримінального правопорушення та виконуватиме покладені судом зобов'язання.