Прокуратура вимагає відсторонення очільниці управління освіти Кропивницької міськради від посади

Перегляди: 4229

Сьогодні, 13 листопада, прокурори звернулись до місцевого суду з клопотанням щодо відсторонення очільниці управління освіти Кропивницької міськради від займаної посади.

Про це повідомляє кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомляло CBN, прокуратура підозрює очільницю управління освіти Кропивницької міської ради та працівника бухгалтерії у зловживанні службовим становищем.

За даними слідства, підозрювані, за попередньою змовою, діяли в інтересах постачальника електроенергії, та за кошти місцевого бюджету здійснили оплату електроенергії, яка фактично не була спожита закладами освіти міста.

Таким чином підозрювані завдали шкоди на майже 600 тис. грн, що підтвердилось висновком відповідної експертизи.

Наразі підозрюваним повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем (ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України).

«Прокурори клопотатимуть перед судом про відсторонення посадовиці та її підлеглої від займаних посад на час слідства, а також про обрання підозрюваним запобіжних заходів», - зазначає Кіровоградська обласна прокуратура.

[caption id="attachment_170768" align="alignnone" width="640"] Фото: Кіровоградська обласна прокуратура[/caption]