Пішла з життя народна артистка України, кропивничанка Раїса Валькевич

Перегляди: 6807

Учора, 13 листопада, померла народна артистка України, кропивничанка Раїса Валькевич.

Про це повідомляє Департамент культури та туризму Кіровоградської ОДА у Facebook. 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Раїса Валькевич народилась 5 вересня 1952 року. Закінчила Одеську консерваторію. Згодом, у 2002 році, отримала звання «Народний артист України».

Раїса працювала солісткою камерного оркестру «Концертіно» Кіровоградської обласної філармоні, а також в Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Кропивницького. Окрім цього, з 2003 року викладала на кафедрі вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання мистецького факультету Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Як зазначається, артистка гастролювала по країнам Європи з різними оркестрами, а в подальшому – у складі Національного оркестру народних інструментів під керівництвом народного артиста України Віктора Омеляновича Гуцала. Її репертуар нараховує програми із арій опер та оперет світової класики, українського романсу, західно-європейського романсу, української народної та сучасної пісні.

[caption id="attachment_171036" align="alignnone" width="461"] Раїса Валькевич[/caption]