Уродженець Олександрійщини очолив злочинну групу, яка заволоділа врожаєм аграріїв на 7 млн грн

Перегляди: 2154

Судитимуть фігурантів кримінального провадження, які привласнили понад 1100 тонн врожаю зернових. Злочинне угрупування організував раніше судимий уродженець Олександрійського району.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фігуранти кримінального провадження у шахрайський спосіб привласнили понад 1100 тонн врожаю зернових, вводячи в оману керівників фермерських господарств з Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей. За даними слідства, обвинувачені налагодили протиправний шахрайський механізм скупки зернових, при цьому досить переконливо видавали себе за впливових підприємців-аграріїв.

Зазначається, що злочинне угрупування псевдопідприємців організував раніше судимий уродженець Олександрійського району, за участі ще трьох осіб - жителів Київщини.

У протиправній схемі одні відповідали за комунікацію, інші - за логістику та за швидке розв'язання організаційних питань: як-то питання оренди складських приміщень чи пошук вантажівок-зерновозів. В соцмережах розміщували оголошення про викуп сільгосппродукції, доволі швидко домовлялися, обговорювали на привабливих для місцевих фермерів умовах оплату та її строки. Вивозячи зерно, давали аграріям невеликий авансовий платіж за продукцію. А згодом відстрочували розрахунок та зникали.

Учасники групи ошукали одинадцять фермерів та заволоділи збіжжям кукурудзи та сої на суму у понад 7 млн гривень.

Обвинувальний акт скерували до суду. Фігурантам справи за шахрайство, вчинене у складі ОЗГ (ст.190 КК України), загрожує до 12 років позбавлення волі.