У Новгородці зафіксували спалах африканської чуми свиней

Перегляди: 1989

В селищі Новгородка зафіксували спалах африканської чуми у трьох свиней на території фермерського господарства.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба Кіровоградщини в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фермерським господарством утримувались 278 свиней. Фахівці оглянули та відібрали біологічний матеріал в однієї з померлих свиней, яка мала клінічні ознаки африканської чуми. Після дослідження в Кіровоградській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби, результати підтвердили АЧС.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Кропивницькій райдержадміністрації затвердила план дій та визначила межі епізоотичного вогнища, зону захисту та зону спостереження. Наразі здійснюються заходи відповідно до інструкції з профілактики та боротьби з АЧС.

Африканська чума свиней - висококонтагіозна вірусна хвороба свиней, яка безпечна для людей. Ефективних засобів профілактики АЧС на даний час не знайшли. У випадку виявлення вогнища інфекції практикується поголівне знищення свиней безкровним методом, а також ліквідація всіх тварин у радіусі 10-ти кілометрів від нього. Трупи свиней спалюють.

Як повідомляло CBN, на минулому тижні фахівці зафіксували спалах африканської чуми свиней в селі Сургани Приютівської громади.