Власник земельної ділянки біля Козачого острова почав будівництво всупереч рішенню суду

Перегляди: 3174

Власник відгородженої присадибної земельної ділянки почав будівництво всупереч рішенню суду.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокурори виявили порушення закону з боку Кропивницької міської ради при виділенні вказаної земельної ділянки в прибережній захисній смузі річки, і ще влітку звернулися до суду з позовною заявою, виступивши на захист інтересів територіальної громади.

Наразі через суд прокурори вимагають визнати недійсним рішення, договір купівлі-продажу земельної ділянки площею 0.1 га, а також скасувати державну реєстрацію права власності на землю.

Підстава – ділянка знаходиться у прибережній смузі Інгулу, тож виділення її є незаконним.

Одночасно прокуратура ініціювала накладення арешту та заборону здійснювати будь-які реєстраційні дії та будівельні роботи на цій ділянці землі. Власник ділянки всупереч рішенню суду почав роботи.

Наразі прокуратура зареєструвала кримінальне провадження стосовно власника ділянки за протиправне використання майна, на яке накладено арешт. Триває слідство.

Як повідомляло CBN, 15 листопада ділянку на набережній Інгулу почали відгороджувати. Кропивницька міськрада повідомила, що територія біля Козачого острова була передана у приватну власність як присадибна земельна ділянка у 2008 році. За 15 років вона декілька разів змінювала власника.