Одеське підприємство незаконно користувалося водосховищем на Кіровоградщині

Перегляди: 1555

Суд зобов’язав приватне одеське товариство припинити незаконне використання Світлопільського водосховища, яке знаходиться на Кіровоградщині, для рибогосподарської експлуатації, та повернути його державі.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Одеське підприємство, одним із видів діяльності якого є рибництво, майже рік незаконно користувалось водоймою на Кіровоградщині. Оціночна вартість Світлопільського водосховища та земель під ним, -  понад 7,6 млрд гривень.

Підприємство використовувало у своїй господарській діяльності водосховище, що охоплює території Кропивницького та Олександрійського районів Кіровоградщини, загальна площа якого становить 169,71 га, разом із земельними ділянками, які знаходяться під ними, площею 271,3 га.

Підприємство здійснювало господарську діяльність та користувалось водосховищем без будь-яких  правовстановлюючих документів, які б надавали право користування водними об’єктами та землями водного фонду.

Прокуратура аргументувала у суді, що Світлопільське водосховище згідно закону взагалі не підлягає використанню для рибогосподарських потреб, оскільки має комплексне призначення.